Hakkımızda

2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 46. ve 47. maddeleri uyarınca kurulan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu’nun yapacağı plan ve programlar uyarınca, öğrencilerin beden ve ruh sağlığının korunması, beslenme, çalışma, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve bu amaçla bütçe imkanları nispetinde okuma salonları, yataklı sağlık merkezleri, öğrenci kantin ve yemekhaneleri açmak, toplantı, tiyatro ve sinema salonları, spor salon ve sahaları, kamp yerleri sağlamakla ve bunlardan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli önlemleri almakla görevlidir.

Bu amaçla; Üniversitemizin kurulduğu tarih olan 1992 yılında hizmete giren Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı; hizmet verdiği kesimin bütünü için bir sağlık kuruluşu, öğrencilerin sosyal, kültürel, danışma ve rehberlik ile spor ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet birimidir. Aynı zamanda eğitim-öğretimin desteklenmesi amacıyla bu alanda uygulama ve araştırmalar yapılmaktadır.

Daire Başkanlığımız Rektör tarafından görevlendirilen bir Rektör Yardımcısına bağlı olarak  çalışmalarını sürdürmektedir. Dairede yürütülen başlıca hizmetler şu şekildedir.

A)Sağlık Hizmetleri
B)Beslenme Hizmetleri
C)Sosyal Hizmetler
D)Kültürel Hizmetler
E)Spor Hizmetleri
F)Barınma Hizmetleri

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 1992-1993 öğretim yılı başında Yenişehir Kampüsü’nde yer alan binasında hizmet vermeye başlamıştır.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevi halen Ali Rıza ELİHOŞ tarafından  yürütülmektedir.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı video linkine tıklayınız.

VİDEOLARIMIZ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ